Den försurade kroppen.

En frisk kropp måste har rätt ph- värden för att kunna hålla sig frisk. Våra celler är lika beroende av den miljön de lever i som en blomma är av den jord den växer i. 

Vad orsakar då försurningen i kroppen?

Vad individen äter, hur den äter, negativ stress, miljön, för lite eller för mycket träning  bla.

Björk har basiska egenskaper. Vad händer vid intag av ex björkaska?

Eftersom cellerna tar sin näring från vävnader är denna miljön lika viktig för cellerna som att vi kan andas frisk luft. När vävnader blir fria från dessa oönskade ämnen förändras cellens miljö genom att rätt ph- värden höjs och cellen får lättare att ta upp rätt sorts näring.

I kinesiskt perspektiv

Björken står för förnyelse och att födas på nytt och i ett Kinesiskt perspektiv står det för att björken stärker Njurarna som står för vitalitet och livskraft där livsviktiga essenser finns.

Avkok på björkaska.


Det basar kroppen och är mycket kraftfullt och mineralrikt på zink, järn, mangan, selen, kalium, natrium, magnesium, fosfor, krom och koppar. Björkaska rensar kroppens vävnader och ledvätskan från syror och gifter.

Tipps på tillredning.

2 msk aska kokas med 1l vatten i 15 minuter. Låt svalna i kylen, sila genom kaffefilter ( två stycken för säkerhet skull).  Förvaras i kylen. 1/2 dl hälls i ca en 10l hink till häst, 1 msk i vattenskål till hund. Till människor 1-3 msk i ett glas med vatten. OBS!!!  avkoket får EJ ges outspätt!!!

 Att plocka björklöven när dom är som musöron och torka dom brukar oxå vara uppskattat och även om man har möjlighet att dricka björksav.