Njurarna hör till vattenelementet!

Nu närmar vi oss vintern och det är därför viktigt att stärka Njurarna som hör till vintern. Vintern är årstiden vi måste lagra vår energi, återskapa essenserna så vi har ny energi till våren. Detta görs bäst med att vara lite mindre aktiv, äta närande och dricka varmt, ta det lite lugnare, yoga, få akupunktur eller ta stärkande örter för Njurarna om det behövs. Njurarna är roten till vår ursprungliga energikälla och därför är Njurarna känsliga för obalanser. En obalans uppstår lätt av stress, för mycket både fysisk som mental påfrestning utan vila, men oxå kemikalier, för mycket arbete, graviditet över 30, kraftiga menstruationer m.m. En obalans kan skapa Qi brist, Yin brist, Yang brist, Jing brist, och dom obalanserna kan påverka ett annat organ. Med åldern sjunker Njurarnas viktiga essenser och det är därför alltid bra att stärka Njurarna inför vinter. Att följa årstiderna är ett sätt att investera i god hälsa.