Lymfmassage

Lymfsystemet – det bortglömda systemet eller ett system som man inte tror ha så stor betydelse. Men ack så fel. Innom sjukvården läggs tyvärr inte så stor vikt vid att hjälpa till med lymfsystemet. Om inte lymfsystemet fungerar så blir vår kropp sjuk för det är just detta system som är vårt reningssystem. Lymfsystemet fungerar parallellt med vårt blodsystem och ger ständigt ifrån sig näringsrik vätska till vävnader, en del av själva lymfan fungerar som transportmedel för slagg och bakterier, till slut rensas detta bort av kroppens lymfnoder. Den rena lymfvätska leds tillbaka till blodet. Stress är i dag en stor bov till att lymfsystemet inte fungerar men även mediciner, kemikalier runt oss m.m.

Olika tecken på att det lymfsystemet inte fungerar kan vara

Viktuppgång, muskelförlust, högt blodtryck, magproblem, klåda, trötthet, återkommande inflammationer m.m.

Att andas nere i magen är ett sätt att själv hjälpa till att få igång lymfsystemet.

Att regelbundet gå och få lymfmassage är att investera i sin egna hälsa och sitt liv.

Jag är nu utbildad lymfmassör och arbetar ute på Skärva Herrgård mitt i Blekinges underbara skärgård.