Lymfsystemet/Mjälten

Många som kommer till mig säger- vad har hänt med min kropp? Jag bantar och tränar men det händer ingenting! Eller min kropp är så tung, jag är så trött m.m. Det kan vara lymfsystemet som är trögt eller fungerar sämre. På nästan alla har jag oxå känt en svullnad vid revbenen där mjälten sitter.

Mjälten är involverad i lymfsystemet och gillar precis tvärtom det dom flesta gjort altså gjort, bantat, ätit kalla sallader och tränat hårdare. Mjälten och lymfsystemet vill ha varm mat, bovete, papaya, adzukibönor, grönt te, lugna övningar som yoga, promenader, qigong m.m. Mjälten upprätthåller daglig energi och ämnesomsättning. Om man har ödem så är det fukt och fukt är olika vätskeansamlingar som orsakas av dålig cirkulation. Sedan finns det något vi kallar flegma innom Kinesisk Medicin och det är mer koncentrat som svällda lymfknutor, fettknölar eller fetma. Mjälten omfattar bla lymfsystemet, hormonella systemet m.m.

Symtom på obalans kan bla vara- att inte kunna gå ner i vikt trots bantning, Sömnproblem, magproblem, sköldkörtelproblem, allergier m.m.

Förutom lymfmassage är det viktigt att andas rätt. Det finns även örter man kan ta vid olika behöv.

Man ska vara rädd om sitt lymfsystem som ska fungera som vårt reningsverk och ta hand om virus, bakterier, cancerceller m m

Hos mig kan man både få lymfmassage och öronakupunktur och kostråd/ örtråd.