Öronproblem

Måste bara tipsa!Efter en envis öroninflammation efter löp där både naturliga preparat, akupunktur gjorts, blev det ett måste att gå till veterinären.Aj aj vad det sved av dom preparaten och dessutom kom det till baka 😥.Lite mer akupunktur och vips….så trillade detta preparat in 🙏.Det är bättre än allt jag faktiskt hittils stött på och det svider INTE och förstör inte heller 😊.För övrigt är det ju många hundar som får problem just nu när det är kallt och fuktigt.
Problemet kan självklart beror på många orsaker och måste därför tas hänsyn till.Inom TCM är ju för övrigt örat just kopplat till vinter och kyla där dess Element är vatten och organet Njurarna.
Man säger att Njurarna kommunicerar genom örat och syns på hårets vitalitet och färg bla. Det är här livskraften hämtas.Rädslor eller om en individ blir väldigt rädd kan göra så att Njurarnas Qi störs.Olika öronproblem kan ha med att det är Qi brist i Njurarna.Denna tiden är det extra viktigt att ta hand om sina Njurar. Att hålla sig varm, äta bra och INTE stressa. Lite komiskt i denna julstress som många drar på sig.Puss & Kram på er där ute 💖