Vitlök

Regnet öser ner och hundarna är rastade. Hästarna kommer få sin motion i kväll så då passade jag på att peta ner lite vitlök 😊
Något sent kanske men äh det klara sig nog.Inte nog med att vitlök är vansinnigt gott utan det är supernyttigt också.Vitlök innehåller inulin som verkar prebiotiskt och det främjar upptaget av probiotika bakterier som fins i tarmen och bygger upp en bra tarmflora ( mer om vikten av det senare )Andra fördelar är :* Bra för levern ( rensa bort gifter, tungmetaller, och parasiter ). Om du vaknar lite svullen under ögonen och smakar illa i munnen kan det vara att levern är överbelastad )
* Rik på A, B och C vitaminer
* Skyddar mot fästingar ( sägs det men vetti fasiken 🤔)
* Bra för cirkulationssystemet
* Anti-bakteriellt
* Sänker blodtryck och kolesterol
* Ett naturligt antibiotikum
* Bra för hud och acneDäremot om man har anemi eller hypertyreos ska man vara försiktig eftersom vitlök innehåller jod.Jag längtar tills dom kommer upp 🙏